Συγκέντρωση στην Κάνιγγος για τον Πετρίτ [12.2018]

 

Το μεσημέρι της 14ης Δεκεμβρίου το antifa negative μαζί με συντρόφισσες και συντρόφους από αντιφασιστικές και φεμινιστικές ομάδες έκανε μια μικρή παρέμβαση στην Πλατεία Κάνιγγος για τη δολοφονία του Πετρίτ Ζίφλε που συνέβη δεκαπέντε μέρες πριν στην Κέρκυρα. Παρακάτω, ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε σε ελληνικά/αλβανικά και μερικές φωτογραφίες από τη δράση.

Σας Ξέρουμε Όλους!
(κράτος, φασίστες και ρατσιστές της διπλανής πόρτας)

Στις 25 του περασµένου Νοέµβρη ένας φασίστας στην Κέρκυρα σκότωσε τον 63χρονο Αλβανό εργάτη, Πετρίτ Ζίφλε. Άλλος ένας µετανάστης πέφτει νεκρός από χέρι έλληνα φασίστα. Ωστόσο, κανείς σχεδόν δεν συζητά πια για τους δολοφονηµένους µετανάστες από τον ελληνικό όχλο και την αστυνοµία. Τα ονόµατα αυτών των µεταναστών επιβάλλεται να ξεχαστούν. Μόνο από όσα υπολογίζει επίσηµα η αστυνοµία 1.000 µετανάστες νεκροί δεν έχουν ταυτοποιηθεί από το 1996 µέχρι το 2016. Πολύ περισσότεροι έχουν δολοφονηθεί ή πνιγεί στα θαλάσσια σύνορα της χώρας µέχρι σήµερα. Περίπου 150 µετανάστες – οι περισσότεροι Αλβανοί – έχουν δολοφονηθεί από το 1996 έως το 2010 από αστυνοµικούς, φασίστες ή απλούς ρατσιστές της διπλανής πόρτας.

Το µίσος ενάντια στους µετανάστες είναι ένα σταθερό µοτίβο της ελληνικής συνείδησης από το 1990. Ο βασικός µύθος που ακολουθεί την πρώτη γενιά Αλβανών µεταναστών είναι πως είναι όλοι εγκληµατίες. Με αυτό τον τρόπο η ελληνική κοινωνία υποστήριξε τα σχέδια του κράτους της για την παρανοµοποίηση των µεταναστών εργατών στη χώρα, αυτών που επί τριάντα χρόνια έκαναν κάθε βρωµοδουλειά των ελληνικών αφεντικών, αυτών που έριξαν τόση δουλειά για να περηφανεύεται η ελληνική κοινωνία πως “αναπτύχθηκε”, αυτών που έφτιαχναν τις οικοδοµές των ελλήνων, θέριζαν τις σοδειές τους, φρόντιζαν τα παιδιά και τους γέρους τους, καθάριζαν τα σπίτια τους. Και όταν κανείς/καµιά αντιδράσει, φροντίζουν η αστυνοµία και οι φασίστες… Εγγύηση και µόνιµη αναφορά αυτών των τελευταίων είναι η ευρεία υποστήριξη που θα πάρουν από τους κάθε λογής έλληνες υποστηρικτές τους, τα (δεξιά και αριστερά) κόµµατά τους, την βουλή που πενθεί όρθια και σιωπηρή για τον θάνατο του Κατσίφα και, τέλος, τα ΜΜΕ που συνεισφέρουν µε καταιγισµό εθνικιστικών αθλιοτήτων σε µια κοινωνία που µισεί ήδη αρκετά τις µειονότητές της, µε τίτλους που αποτελούν πράξη ηθικής συνενοχής και υποκίνησης, αν όχι ανοιχτό κάλεσµα, νέων ρατσιστικών επιθέσεων• όλα τα παραπάνω συνιστούν ένα σύµπλεγµα που διαµορφώνει ανάγλυφα το ρατσιστικό ελληνικό τοπίο.

Εµείς που µοιράζουµε αυτό το κείµενο είµαστε από αυτούς που φτιάχνουν αυτόνοµες αντιφασιστικές οµάδες, µεικτές, µε ανθρώπους µε µπλε ταυτότητες ή και χωρίς, είµαστε από αυτές που γελάνε µπροστά στη γελοιότητα των εθνικών ηρώων των ελλήνων, από αυτούς που θεωρούνε πως “όποιος µένει εδώ, είναι από εδώ”, είµαστε από αυτές που δεν µας καίγεται καρφί για τις Μακεδονίες και τους Κάτσιφες, είµαστε από αυτούς και από αυτές που εξοργιζόµαστε µε τις δολοφονίες όλων των Πετρίτ Ζίφλε αυτής της κοινωνίας. Ξέρουµε καλά ότι έχουµε απέναντι µας ένα επιθετικό ελληνικό κράτος και µια κοινωνία ρατσιστών. Τους ξέρουµε όλους αυτούς γιατί τους γνωρίσαµε από µικρές ηλικίες στο σχολείο, στις δουλειές, στις παρέες και κάποιοι/-ες στις οικογένειές µας. Ακόµα περισσότερο τους γνωρίσαµε και τους µισήσαµε το 2004 βλέποντας τους να κάνουν το πανελλαδικό πογκρόµ εναντίον των Αλβανών. Ξέρουµε, όµως, και τους συµµάχους µας σε αυτή την κοινωνία. Και ξέρουµε καλά πως αν ένα πράγµα φοβούνται οι έλληνες είναι το να συσπειρωθούµε όσοι είµαστε απέναντί τους. Γι’ αυτό τρέµουνε µην συνδεθούνε µεταξύ τους οι κοινότητες µεταναστών, γι’ αυτό τρέµουνε το να οργανώνονται οι «ξένοι» πολιτικά στην ελλάδα. Γι’ αυτό καταστέλλουν και επιτίθενται σε όποια πολυεθνική παρέα αράζει στις πλατείες και τους δηµόσιους χώρους των πόλεων που ζούµε. Γι’ αυτό φοβούνται τη λεγόµενη ‘δεύτερη γενιά µεταναστών’. Τρελαίνονται όταν µιλάµε στις δικές µας γλώσσες γιατί δεν µπορούν να ελέγξουν τι λέµε. Φοβούνται τι µπορεί να προκύψει από αυτό. Δεν θέλουν να γνωρίζουµε για την ιστορία της χώρας τους τα πάντα γιατί είναι µια ιστορία αίµατος για κάθε “ξένο” (Εβραίους, Σλαβοµακεδόνες, Τσάµηδες).

Βγαίνουµε σήµερα προς τα έξω για να µιλάµε για τους Πετρίτ, τους Εριόν, τους Αρµπέν, για τους Αχµέντ, όλους αυτούς που όλοι εµείς λέµε ότι η ζωή τους µετράει όσο και η δική µας. Για να πούµε ότι έχουµε ζήσει στο πετσί µας τη ρατσιστική σας κοινωνία και σας ξέρουµε όλους: το κράτος, τους φασίστες και τους ρατσιστές της διπλανής πόρτας! Για να πούµε ότι οργανωνόµαστε απέναντί σας.

Έχουμε οργή για κάθε ρατσιστή!

Antifa Negative 12/2018