Return to Κείμενα

Μέιλ στο περιοδικό konkret

Το περιοδικό konkret μας ζήτησε συνέντευξη- στο παρακάτω mail τους απαντάμε παραθέτοντας τους λόγους της άρνησης μας να έχουμε οποιαδήποτε σχέση με αυτό το περιοδικό.

 

“Αγαπητοί δημιοσιογράφοι του Konkret,

 

Έχουμε ξανανιώσει την χαρά του να  γίνουμε φολκλορικό θέαμα για αριστερογερμανούς. Πριν λίγο καιρό ψυχαγωγήσαμε με τον βαλκανικό εξτρεμισμό μας,έγκριτους συναδέλφους σας από την εφημερίδα Jungle World. Δυστυχώς η υπομονή μας εξαντλήθηκε κάπου εκεί και αποφασίσαμε για λόγους εύθραυστης ψυχικής ισορροπίας να μην ξαναασχοληθούμε με «αντιγερμανούς», δηλαδή με γερμανούς.

Μερικά λόγια για το «δημοσιογραφικό ήθος» των υπαλλήλων της Jungle World. Αν και έκαναν έρευνα πάνω στον ρατσισμό και πήραν συνεντεύξεις από μετανάστες, έθαψαν τις απόψεις μας προτιμώντας να κάνουν φιλελληνική εξωτερική πολιτική σαν να ήταν το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με συμμετοχή της Χρυσής Αυγής.

Κατάφεραν να συνοψίσουν την τρίωρη συνέντευξη μας σε μόλις 7  γραμμές στο ίδιο άρθρο που ήταν γεμάτο με παιάνες για την αντιφασιστική αντίσταση στην Ελλάδα. Αυτό συνιστά προσβολή, και επειδή διαστρεβλώνει τα γεγονότα για την συνεχή επιτυχία των φασιστών και της ελληνικής κοινωνίας που τους υποστηρίζει, και επειδή ο λόγος που το έκαναν  ήταν η διατήρηση των ιδεολογικών φαντασιώσεων τους και για να αποφύγουν να ενοχλήσουν τους έλληνες φίλους τους.

Έβαλαν πανώ «Είμαστε όλοι Έλληνες» στον… λόφο της Ακρόπολης,αν και τους είπαμε-και οι μετανάστες της ομάδας έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό- ότι αυτή η δράση,ως πολιτική χειρονομία, μόνο κακό θα μας έκανε και θα ενίσχυε τον ελληνικό αντιιμπεριαλιστικό εθνικισμό.

Έδρασαν ως τυπικοί mainstream δημοσιογράφοι ερχόμενοι για 2 βδομάδες στην Ελλάδα,υποτίθεται για να ερευνήσουν ζητήματα ρατσισμού και φασισμού, και πήραν συνέντευξη από μόνον 3-4 μετανάστες, τους οποίους συνάντησαν 3 μέρες πριν την επιστροφή τους και αφού είχαν επισκεφτεί κάθε «ράντικαλ» τέκνο πάρτυ.

Δεν ανέφεραν πράγματα που συγκρούονταν άμεσα με την ιδεολογία τους π.χ. το ότι Μουσουλμάνοι μετανάστες προσπάθησαν να σώσουν την συναγωγή των Χανίων από επίθεση εμπρησμού. Ούτε μια φιλελεύθερη δεξιά εφημερίδα θα κρατούσε τέτοια στάση.

Επίσης,έχουμε αρνητικές εμπειρίες και με το Konkret . Πριν λίγα χρόνια το περιοδικό σας τύπωσε ένα άρθρο του Eberhard Ronholz με ξεδιάντροπη προπαγάνδα για την υποτιθέμενη διάσωση Εβραίων από Έλληνες συμπολίτες τους. Η κριτική της αυτόνομης ομάδας terminal 119 ακόμα να δημοσιευτεί.

Ο κύριος πολιτικός λόγος που δεν θέλουμε να σας δώσουμε συνέντευξη είναι ότι δεν θέλουμε να γίνουμε η αντι-αντισημιτική νότα σε ένα άκριτο μωσαϊκό του «ριζοσπαστικού χώρου στην Ελλάδα» επειδή αυτό το μωσαϊκό περιέχει τα πιο αντίθετα άκρα δλδ τους πιο φανατικούς αντισημίτες μαζί με τους εχθρούς τους, απλά και μόνον επειδή σας βολεύει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι αυτοί οι ριζοσπάστες τουρίστες με τις ευαισθησίες τους για τον αντισημιτισμό παραμένουν υπόπτως σιωπηλοί για  τον ελληνικό αντισημιτισμό που παραμένει δομικό στοιχείο σύσσωμου του αριστερού και αναρχικού χώρου.  Όλα αυτά μας κάνουν  να πιστεύουμε ότι ο αντισημιτισμός της ελληνικής αριστεράς δεν  θα τύχει δημοσιογραφικής κάλυψης στα περιοδικά της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Γερμανία,  παραμόνον αν οι έλληνες αναρχικοί προσυλητιστούν στο Ισλάμ!

 

Με εκτίμηση,

Antifa Negative/Casa del Campo

ΥΓ: Φυσικά και απαιτούμε την δημοσίευση της επιστολής στο περιοδικό σας.”

Permanent link to this article: https://antifa-ngt.espivblogs.net/?page_id=357

css.php