Εκδήλωση: Πολιτικές ισότητας των φύλων. Δηλαδή; // ΑΣΟΕΕ [08/12/2023]

Εκδήλωση: Πολιτικές ισότητας των φύλων. Δηλαδή;

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ

Τα τελευταία χρόνια ενώ τα αφεντικά μάς πάνε κλωτσώντας, οι πολιτικές ισότητας των φύλων αποτελούν κάποιου είδους απόδειξη ότι τελικά το κράτος μάς αγαπάει και λιγάκι. Στις καμπάνιες τύπου #metoo, στη συζήτηση περί «γυναικοκτονιών» και τόσα άλλα, ο δημόσιος διάλογος είναι τόσο βολικά στημένος που χωράει από ακτιβίστριες και τραπεζικά ιδρύματα μέχρι τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Όλες τους και όλοι τους πασχίζουν να μας ανεβάσουν στο τρένο της προόδου!

Εντωμεταξύ το τρένο της προόδου έχει ξεκινήσει εδώ και 40 χρόνια, από τη μακρινή δεκαετία του 1980. Μέχρι τότε, το να γεννιέται ένα κορίτσι στην Ελλάδα σήμαινε μπόλικες σκοτούρες και όχι μόνο εξαιτίας της υποτίμησης των γυναικών μέσα στην ελληνική κοινωνία. Το μεγάλωμα ενός κοριτσιού σήμαινε και την επιβάρυνση του οικονομικού προϋπολογισμού που προϋπέθετε η πιθανή παντρειά του μέσω προίκας. Μετά όμως, όπως το θέλει η ιστορία, άλλαξαν όλα, ήρθε το ΠΑΣΟΚ και οι «ακόμα καλύτερες μέρες»!

Στην πραγματικότητα είχε έρθει η ώρα για γενναίες αποφάσεις στη διαχείριση της τότε ελληνικής κρίσης που λεγόταν «λιτότητα». Σπρώξιμο των γυναικών στη λεγόμενη αγορά εργασίας με πείραγμα των όρων υλικής διαμόρφωσης των οικογενειακών σχέσεων. Προσκόμματα στην ταξική ανέλιξη των μικροαστών. Επιστράτευση αριστερών, «προνοιακών» ιδεολογίων στην υπηρεσία της διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της χώρας. Άνθιση του κρατικού φεμινισμού. Και, τελικά, δημιουργία ενός τρόπου να τα συζητάμε όλα αυτά απλώς ως «ισότητα των φύλων».

Ναι, υπονοούμε ότι το κράτος μας δεν ενδιαφέρεται και τόσο για το καλό μας! Το κράτος πρόνοιας που μας μοστράρει τα δόντια του από την εποχή της «πανδημίας» και μετά δεν είναι παρά το γνωστό σε όλους μας ελληνικό κράτος. Εκείνο που 200 χρόνια τώρα έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για την αποδοτικότερη εκμετάλλευση της εργασίας μας στο εσωτερικό και το καλύτερο πλασάρισμά του εαυτού του στους δια-κρατικούς ανταγωνισμούς στο εξωτερικό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7μμ
08/12/2023
ΑΣΟΕΕ, Πατησίων 76

antifa negative antifa_ngt@yahoo.com